Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

The Swedish Sniper domineert Avalon III met lasers en pijlen

Op 8 Maart 2014 vond de derde editie van de succesvolle Avalon-reeks plaats in Buurthuis de Patio in Zoetermeer, georganiseerd door Marc en Remen. Op deze eerste Nederlandse national van 2014 namen 87 mensen gespreid deel aan Melee, Brawl, Soul Calibur V en Pokemon XY, met een single elimination Project M side event aan het einde van de dag. Het toernooi kon mede door inschrijvingen op de website vooraf snel van start gaan.

Voormalig wereldkampioen Armada maakte, vergezeld door zijn broer en teampartner Aniolas, na ruim een jaar weer de oversteek vanuit Zweden naar Nederland. Hongerig na een overtuigende nederlaag op Beast 4 tegen zijn rivaal uit eigen land, Leffen, won hij Avalon III door vrijwel volledig Fox te gaan. Hoewel Zgetto enige weerstand kon bieden in een winners finals en grand finals volledig bestaand uit Fox dittos, kon ook hij Armada er niet van weerhouden de titel te veroveren zonder een game te verliezen. Hierbij moet opgemerkt worden dat Leffen en Ice (Duitsland) grote afwezigen waren.

De tekenen waren op Avalon II al zichtbaar, maar toch kwam het enigszins als een verrassing dat Zgetto tweemaal Amsah wist te verslaan in hetzelfde toernooi, waardoor laatstgenoemde op een 3e plek eindigde. Een euforische Jeapie sprong op nadat hij Remen met zijn in het oog springende Captain Falcon de losers bracket in schopte. Na een opvallend snel verlies tegen Armada schakelde hij ook Marc uit, om uiteindelijk na een zeer spannende set te stranden tegen Amsah. Hoewel belast met het runnen van het toernooi, plaatsten zowel Remen als Marc 5e. Voor Marc is dat een voortzetting van een serie mooie resultaten kort voor en na zijn reis naar de Verenigde Staten begin dit jaar. Remen is waarschijnlijk iets minder over zijn placing te spreken, op Avalon I behaalde hij nog een finaleplaats.

Na een tijdje vreemd te zijn gegaan, maakten Faab en Zgetto op Avalon III hun comeback als team. Hoewel hun teamwork nog steeds overtuigend was, moesten ze het in de finale afleggen tegen Team UGS (Armada & Aniolas) die niet geheel onverwachts de eerste plek naar zich toe trokken. Marc en Amsah plaatsten 3e, net als op Avalon II.

Brawl kon ook dit keer weer rekenen op buitenlandse interesse, hoewel minder dan bij de eerste twee edities van Avalon. De finale was een Nederlands onderonsje tussen Mr-R en istudying, waarbij eerstgenoemde zijn dominante positie in Europa wist te handhaven. Een enigszins onverwachte derde plek werd behaald door C.R.Z. uit de UK, die o.a. Four Sword (4e) en Tonie (5e) te vlug af was. Ook host Marc maakte een cameo in de top 5.

Hoewel het geen main event was, leverde de Project M side event enige hype op. Mr-R behaalde een verrassende tweede plaats door Amsah te verslaan in de mod die vooral op Melee gebaseerd is. Zo kwam het dat de finale tussen de #1 van Melee en de #1 van Brawl ging, waarbij Armada wederom zegevierde. Ook PM-veteraan Ace kon eerder in de bracket niet op tegen de Zweedse pijlenregen.

Adam pakte wederom de 1e plaats in Soul Calibur V, dat elke keer op meer deelnemers lijkt te kunnen rekenen. Pokémon X/Y werd na een round robin gevolgd door grand finals gewonnen door Tittin.

Hoewel bij voorgaande edities de livestream nog te wensen overliet, konden de organisatoren dit maal rekenen op de steun van Salty Playground. Het resultaat was een strakke livestream met iets meer dan 300 kijkers, voorzien van humoristisch commentaar van met name Aqua en Tirso. Het kanaal van de streamer is te vinden op www.youtube.com/user/SaltyPlayground.

Avalon IV vindt op 12 juli plaats op dezelfde locatie. Hierover volgt zeer binnenkort meer!
Log In of Registreer om te reageren.