Hoi, vreemdeling!

Het lijkt erop dat je hier nieuw bent. Klik op één van deze knoppen om je aan te melden!

Smash NL Foto's - Waar en waarom?

september 2010 aangepast in SmashNL
Sup all,

Toen Choco een paar weken geleden overleed ben ik door al mijn foto's/vids librarys heen gegaan om de belangrijkste momenten te vinden. Dit was een hele zoektocht en sommige vond ik sommige niet

Dit deed me realiseren dat dit soort herinneringen me erg dierbaar zijn. En niet alleen mij. Dat je na een paar jaar verder je bepaalde foto's opeens wel heel erg graag terug zou willen zien. En wat als je ze dan kwijt bent?

De kans dat informatie verloren raakt is nou eenmaal aanwezig. Hardeschijven kunnen dood gaan. Backups worden vergeten etc. Of foto's zijn gedeeld over een website die na een bepaalde tijd de bestanden weer weg haald en daar had je niet op gerekent.

Daarom ben ik nu begonnen met foto's op facebook te uploaden. Over dit netwerk wordt toch het meeste gedeeld geloof ik. Ik heb ze echter nu op mijn eigen profiel staan. Dat lijkt me niet zo handig.

Daarom stel ik voor om eens goed te kijken waar we onze foto's willen bewaren en gelijk een stuk overzichtelijker te maken welke foto's er zijn.

Er zijn een paar mogelijkheden:
Flickr, Picasa, Facebook pages etc.
Ze hebben allemaal hun voor en nadelen. Ik zelf denk dat Facebook Pages misschien de beste keus zijn. Een Smash-NL page met alle foto's die gedeeld mogen worden bijvoorbeeld en links naar de vids threads op smashboards.

Advertising wise heeft het ook voordelen. Je kan ff roepen dat SNL/KOAS 2 er aan komt en iedereen die de pagina leuk vind krijgt dit bericht. Er zitten meer mensen op facebook dan op smash NL. Misschien breid het de community dus wel uit.

Ik heb nog geen pagina gemaakt want ik wil eerst even wat meningen peilen hier over. Dus barst los ^^.

Ik denk bijvoorbeeld zelf dat het misschien beter door de admin van Smash-NL beheerd kan worden. Thoughts?

Hier onder een link naar uitleg waar je rekening mee moet houden als je een page maakt: http://www.squidoo.com/facebookpage

Reacties

Log In of Registreer om te reageren.